Μενού

ΔΥΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

 

Προσωπικά πιστεύω ότι η ανθρωπότητα θα αλλάξει πρόσωπο από το 2004 και μετά, μια που αλλάζουμε εποχή και από αυτή των Ιχθύων μπαίνουμε σε αυτή του Υδροχόου.

Σε αυτό το κεφάλαιο σας δίνω κάποιες πληροφορίες για τα δυτικά ζώδια, ώστε γνωρίζοντας σε γενικές γραμμές τη φύση του καθενός τους, να μπορείτε ευκολότερα να κάνετε τις επιλογές σας.

 

 

 

ΚΡΙΟΣ

 

21 ΜΑΡΤΙΟΥ – 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

 

ΚΡΙΟΣ

Κυβερνήτης…………’Άρης

Έξαρση…………    Ήλιος

Αδυναμία……………Αφροδίτη

Πτώση………………Κρόνος

ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ, ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ

Το πρώτο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου, χαρακτηρίζεται από όλα τα προτερήματα αλλά και όλα τα ελαττώματα της πρωτοπορίας και της αρχηγίας.

Η λέξη κλειδί του Κριού, είναι το ρήμα «ΕΙΜΑΙ». Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού μεταξύ 21 Μαρτίου και 19 Απριλίου περίπου. Το ζώδιο χαρακτηρίζεται από θάρρος, παρορμητισμό και δημιουργική ενέργεια. Οι Κριοί είναι άτομα που τους αρέσει να προπορεύονται και σπανίως ανέχονται να διοικούνται από άλλους. Είναι πρωτοπόροι, εγωιστές, θαρραλέοι έως παράτολμοι, παρορμητικοί, με γρήγορη σκέψη και απόφαση. Τους αρέσει πολύ να ξεκινούν καινούργια προγράμματα και περιπέτειες, σπανίως όμως τελειώνουν αυτό που αρχίζουν. Πάντα ψάχνουν για νέους στόχους και προκλήσεις. Οι Κριοί, χαίρουν συνήθως άκρας υγείας, με τάση, λόγω της μεγάλης ενεργητικότητας και απώλειας ενέργειας, για υπερκοπώσεις και πονοκεφάλους. Τα ατυχήματα δεν είναι σπάνια στους Κριούς, λόγω του παρορμητισμού τους και της αγάπης τους στα σπορ. Η ιδιοσυγκρασία τους είναι εξωστρεφής, περήφανη και πρωτοποριακή και τους επιτρέπει να αποδίδουν σε εργασίες που απαιτούν γρήγορες αποφάσεις και δυναμισμό.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ηγέτης, πρωτοπόρος, ελεύθερος, θαρραλέος, με επιχειρηματικό πνεύμα, δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα και τόλμη.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εγωισμός, ιδιοτέλεια, παρορμητισμός, επιπολαιότητα, βιαιότητα.

ΤΑΥΡΟΣ

 

20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 20 ΜΑΪΟΥ

 

ΤΑΥΡΟΣ

Κυβερνήτης…….Αφροδίτη

Έξαρση…………Σελήνη

Αδυναμία……….Πλούτωνας

Πτώση…………..Ουρανός

ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΑΘΗΤΙΚΟ, ΣΤΑΘΕΡΟ

Το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, μετά τον Κριό. Το ρήμα που χαρακτηρίζει το ζώδιο του Ταύρου, είναι το «ΕΧΩ». Ο Ήλιος στο Ταύρο βρίσκεται μεταξύ της 20ης Απριλίου και της 20ης Μαΐου κάθε χρόνου. Είναι ένα σταθερό ζώδιο, και οι αντιπρόσωποί του είναι συνήθως ξεροκέφαλοι και υλιστές. Η κτητικότητα και συνεπώς η ζήλια, είναι από τα πιο δυνατά γνωρίσματα του Ταύρου. Τα άτομα αυτά, σαν πραγματικοί ταύροι, αλλάζουν, παίρνουν αποφάσεις και σκέπτονται αργά. Όμως, εάν μάθουν κάτι καλά, το κάνουν για πάντα κτήμα τους. Οι Ταύροι αντιπαθούν βαθιά τις αλλαγές, τους αρέσει η πολυτέλεια και το καλό φαΐ. Υπάρχει μια τάση νωχέλειας στο ζώδιο, η οποία εάν δεν προσεχθεί μπορεί να οδηγήσει στη τεμπελιά. Εάν παρουσιάσουν προβλήματα υγείας, αυτά εντοπίζονται στο χώρο του λαιμού και εξ’ αντανακλάσεως από το Σκορπιό, στα γεννητικά όργανα. Οι Ταύροι είναι σεξουαλικοί και αρέσουν πολύ στο άλλο φύλο.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πρακτικότητα, ανθεκτικότητα, θέληση, αξιοπιστία, σταθερότητα, υπομονή, επιμονή, στοργή, αίσθηση αξίας του χρήματος.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κτητικότητα, ισχυρογνωμοσύνη, απληστία, μνησικακία, δογματισμός, ζήλια, φανατισμός, τεμπελιά, υποκειμενικότητα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

 

21 ΜΑΪΟΥ – 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Κυβερνήτης……..Ερμής

Έξαρση………….. –

Αδυναμία……….Δίας

Πτώση…………. –

ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ, ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ

Το τρίτο κατά σειρά ζώδιο του ζωδιακού κύκλοι. Η λέξη κλειδί για τους Διδύμους είναι «ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ».

Η Ήλιος βρίσκεται στους Διδύμους από τις 21 Μαΐου έως και της 21ης Ιουνίου περίπου.

Τα άτομα του ζωδίου είναι εύστροφα, νευρικά, περίεργα και ευμετάβλητα. Επειδή μαθαίνουν αλλά και βαριούνται εύκολα, είναι δύσκολο να γίνουν ειδικοί σε κάποιο θέμα και γνωρίζουν διάφορα θέματα από λίγο. Είναι έξοχοι συζητητές και η φυσική τους περιέργεια τους κάνει πολύ καλούς δημοσιογράφους.

Εάν παρουσιάσουν προβλήματα υγείας, αυτά αφορούν συνήθως το νευρικό τους σύστημα.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ευστροφία, προσαρμοστικότητα, επικοινωνία, εφευρετικότητα, διπλωματία, χιούμορ, ετοιμότητα απαντήσεων.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ασυνέπεια, επιπολαιότητα, φλυαρία, άγχος, αναποφασιστικότητα, ανειλικρίνεια, νεύρα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

 

22 ΙΟΥΝΙΟΥ – 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κυβερνήτης……..Σελήνη

Έξαρση………….Δίας

Αδυναμία………..Κρόνος

Πτώση…………...’Άρης

ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Το ρήμα κλειδί για το Καρκίνο είναι το «ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ».

Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, από περίπου τις 22 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου κάθε χρόνου. Είναι το ζώδιο της μητρότητας, της τρυφερότητας, της υπερβολικής ευαισθησίας και της προστατευτικότητας.

Οι Καρκίνοι, έχουν ισχυρή την αίσθηση της οικογένειας, και μπορούν να γίνουν πολύ επιθετικοί αν κάποιος τους απειλήσει πάνω σ’ αυτό το θέμα και ιδίως πάνω στο θέμα των παιδιών τους.

Αντίθετα, όταν απειλούνται οι ίδιοι, κλείνονται στο καβούκι τους, ακριβώς όπως ο κάβουρας που τους αντιπροσωπεύει.

Αγαπούν πολύ τη σπιτική ζωή, και δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ιστορία και τις αντίκες.

Έχουν εξαιρετικά καλή μνήμη και αρέσκονται σε παντός είδους συλλογές. Συνήθως είναι προσεκτικοί με τη χρήση των χρημάτων τους. Εξ αιτίας του υπερβολικού συναισθηματισμού τους, συχνά υποφέρουν από προβλήματα στομάχου και πέψης.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ευαισθησία, προστατευτικότητα, τρυφερότητα, πλούσια φαντασία, ισχυρό πατρικό και μητρικό ένστικτο, ρομαντισμός.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ευθιξία, υπερευαισθησία, μνησικακία, ιδιοτροπίες, σκληρότητα, υποκειμενισμός, υπερπροστασία.

ΛΕΩΝ

 

22 ΙΟΥΛΙΟΥ – 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

ΛΕΩΝ

Κυβερνήτης…….Ήλιος

Έξαρση………Ποσειδώνας

Αδυναμία………Ουρανός

Πτώση…………. –

ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ, ΣΤΑΘΕΡΟ

Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Εξουσιαστής του Λέοντα είναι ο Ήλιος, στοιχείο του η φωτιά και ποιότητα η σταθερή. Ο Ήλιος βρίσκεται στο Λέοντα, περίπου από τις 23 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου κάθε χρόνου.

Οι Λέοντες, όπως και οι Κριοί, είναι άτομα ισχυρού χαρακτήρα, με δυνατή θέληση, πολλή αποφασιστικότητα, χωρίς όμως να τους λείπει η καλοσύνη.

Τα άτομα του ζωδίου έχουν ισχυρά αναπτυγμένο το Εγώ, είναι εξωστρεφή και όπως ο βασιλιάς της ζούγκλας, που είναι το έμβλημά τους, είναι καλοί κυνηγοί, ειδικά του αντίθετου φύλου.

Σαν άτομα, έχουν την ανάγκη να ξεχωρίσουν από το σύνολο και να διακριθούν. Τους αρέσουν οι δύσκολες καταστάσεις, δεδομένου ότι, προτιμούν αυτό που θέλουν να το κερδίζουν με το σπαθί τους.

Είναι δεκτικοί της κολακείας, γιατί τους αρέσει να τους θαυμάζουν.

Το ζώδιο, δείχνει μια τάση μεγαλομανίας, λογική, αν υπολογίσει κανείς τον περήφανο χαρακτήρα των ανθρώπων που αντιπροσωπεύει.

Συνήθως οι Λέοντες χαίρουν άκρας υγείας. Καθώς όμως μεγαλώνουν, παρουσιάζουν τάση για καρδιοπάθειες, υψηλή πίεση και υπερκόπωση.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δημιουργικότητα, δυναμισμός, μεγαλοψυχία, γενναιότητα, οργάνωση, σταθερότητα, κοινωνικότητα, φιλοδοξία, υπερηφάνεια, αφοσίωση, θάρρος, στοργή, γενναιοδωρία.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Δεσποτισμός, εγωισμός, μισαλλοδοξία, δογματισμός, στόμφος, τυραννικότητα, πείσμα, κολακεία, σπατάλη, έπαρση, ροπή προς τη χαρτοπαιξία.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

 

22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Κυβερνήτης……….Ερμής

Έξαρση……………Ερμής

Αδυναμία………….Ποσειδώνας

Πτώση……………..Αφροδίτη

 

ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΑΘΗΤΙΚΟ, ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ

Η Παρθένος, είναι το ζώδιο στο οποίο αντιστοιχεί η λέξη κλειδί «ΑΝΑΛΥΩ». Εξουσιαστής του ζωδίου είναι ο πλανήτης Ερμής, στοιχείο του η γη και ποιότητα η μεταβλητή. Ο Ήλιος στην Παρθένο, βρίσκεται περίπου από τις 23 Αυγούστου κάθε χρόνου, έως και τις 22 Σεπτεμβρίου.

Τα άτομα του ζωδίου, είναι συνήθως έξυπνα, μεθοδικά και τους αρέσει να προσφέρουν στους άλλους. Αγαπούν τις λεπτομέρειες, την ανάλυση και την κριτική.

Σαν χαρακτήρες, θεωρούνται ψυχροί συναισθηματικά, ίσως γιατί κατά βάση είναι εγκεφαλικοί τύποι. Όμως γίνονται εξαιρετικοί σύντροφοι, εξαιτίας  της επιθυμίας τους να εξυπηρετούν τους άλλους.

Εάν προσπαθήσουν να συγκρατήσουν την εξαιρετικά κριτική τους διάθεση, που είναι και το κυριότερο ελάττωμά τους, γίνονται πολύ ευχάριστοι και πνευματώδεις.

Σωματικά, τα ευαίσθητα σημεία των Παρθένων, είναι τα έντερα και το πεπτικό σύστημα κατά πρώτο λόγο, και τα εξωτερικά γεννητικά όργανα, κατά δεύτερο.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αναλυτικότητα, μέθοδος, τακτ, κριτική – συγκριτική αντίληψη, αίσθηση της τάξης, καλαισθησία, παρατηρητικότητα, πρακτική.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Σχολαστικότητα, γκρίνια, υπερβολική κριτική διάθεση, άγχος, νευρικότητα, υπολογισμός, σεμνοτυφία.

ΖΥΓΟΣ

 

23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΖΥΓΟΣ

Κυβερνήτης……..Αφροδίτη

Έξαρση………….Κρόνος

Αδυναμία………..’Άρης

Πτώση……………Ήλιος

ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ, ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ

Το έβδομο κατά σειρά ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, συνώνυμο της συντροφικότητας και της καλαισθησίας. Η λέξη κλειδί του Ζυγού είναι «ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΟΜΑΙ». Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο μεταξύ της 23ης Σεπτεμβρίου και της 23ης Οκτωβρίου κάθε χρόνου.

Όπως ακριβώς η ζυγαριά,  που είναι το σύμβολο του ζωδίου, ο Ζυγός χαρακτηρίζεται από μια συνεχή προσπάθεια για ισορροπία εσωτερική, συναισθηματική και εξωτερική. Η αρμονία με τον εαυτό τους, όπως και με το περιβάλλον, είναι πρωταρχικής σημασίας για τους Ζυγούς.

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου, είναι γεννημένοι διπλωμάτες, έχουν φανερή αντιπάθεια στις διενέξεις και τις απευθείας συγκρούσεις και δεν παίρνουν εύκολα αποφάσεις,  κυρίως για σημαντικά θέματα.

Συνήθως έχουν εξαιρετικό γούστο και ανεπτυγμένη αισθητική και καλλιτεχνική αντίληψη, όπως και έμφυτους καλούς τρόπους.

Οι γυναίκες Ζυγοί, προτιμούν ανδροπρεπείς άνδρες, με ισχυρό χαρακτήρα και κατά προτίμηση πλούσιους και επιτυχημένους.

Από απόψεως υγείας, το αδύνατο σημείο του ζωδίου είναι τα νεφρά και η περιοχή της μέσης.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αρμονία, συντροφικότητα, διπλωματία, ιδεαλισμός, ρομαντισμός, συνεργασία, κοινωνικότητα, πνευματική και αισθητική καλλιέργεια.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αναποφασιστικότητα, επιπολαιότητα, αστάθεια, φιλαρέσκεια, ναρκισσισμός, αμφιταλάντευση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 

23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Κυβερνήτης………Πλούτωνας

Έξαρση……………Ουρανός

Αδυναμία…………Αφροδίτη

Πτώση…………….Σελήνη

ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟ

Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου. Το ρήμα κλειδί για το Σκορπιό είναι το «ΕΠΙΘΥΜΩ». Ο πλανήτης που εξουσιάζει το ζώδιο, είναι ο Πλούτωνας. Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο αυτό, μεταξύ της 23ης Οκτωβρίου και της 22ας Νοεμβρίου κάθε χρόνου.

Τα άτομα του ζωδίου, χαρακτηρίζονται από εξαιρετικά προτερήματα, όπως και πολύ σοβαρά ελαττώματα. Οι Σκορπιοί είναι εφευρετικοί, εμπαθείς, σοβαροί και με αρκετή δόση σεξαπίλ. Συχνά δείχνουν δικτατορικές τάσεις και διαθέτουν την μοναδική ικανότητα να ανιχνεύουν την «αχίλλειο πτέρνα» των άλλων. Καλώς εχόντων των πραγμάτων δε χρησιμοποιούν αυτή τους τη γνώση. Αν όμως έχετε την ατυχία να κάνετε εχθρό έναν Σκορπιό, τότε ετοιμαστείτε για μια εκδίκηση τη πιο κατάλληλη στιγμή και εκεί που σας πονάει περισσότερο. Οι Σκορπιοί πιστεύουν ότι  «η εκδίκηση είναι ένα φαγητό που τρώγεται κρύο» και δεν ξεχνούν  ποτέ ούτε τις προσβολές, ούτε τις πληγές.

Λόγω της εξουσίας του Πλούτωνα, έχουν την τάση να βιώνουν τα πάντα έντονα και βαθιά και είναι ικανοί για μεγάλα πάθη. Είναι πολύ κτητικοί και ζηλιάρηδες, με εμφανείς τάσεις αυτοκαταστροφής όταν τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς. Συναισθηματικά είναι κυκλοθυμικοί, ζώντας με τη ιδία ένταση συναισθηματικά ύψη και βάθη.

Ο Σκορπιός όπως και ο κυβερνήτης του ο Πλούτωνας, σχετίζονται με τα γεννητικά όργανα και τη λειτουργία τους και οι εκπρόσωποι του ζωδίου, συχνά παρουσιάζουν προβλήματα υγείας σε αυτές τις περιοχές.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Υπομονή, αποφασιστικότητα, βαθιά φαντασία, διορατικότητα, σωστή κρίση, βάθος σκέψης, αίσθηση του καθήκοντος, διαίσθηση, μαγνητισμός.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εκδικητικότητα, ερωτική ζήλια, μνησικακία, αυτοκαταστροφικές τάσεις, καχυποψία, αδιαλλαξία, πείσμα, κρυψίνοια.

ΤΟΞΟΤΗΣ

 

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Κυβερνήτης……….Δίας

Έξαρση……………. –

Αδυναμία…………Ερμής

Πτώση……………. –

ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ, ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ

Ό Τοξότης είναι το ένατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Κυβερνήτης του είναι ο Δίας, στοιχείο του η φωτιά και ποιότητα η μεταβλητή. Ο Ήλιος, βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη μεταξύ της 23ης Νοεμβρίου και της 21ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνου. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου είναι γενικά άτομα χαρούμενα, αισιόδοξα και με ευθύ χαρακτήρα. Συνήθως είναι έξυπνοι, με παραγωγικό μυαλό και ικανοί για πολλά επιτεύγματα, κυρίως αν κυριαρχήσουν στη φυσική τους αφηρημάδα και έλλειψη συγκέντρωσης. Η έμφυτη αισιοδοξία τους και πίστη στο μέλλον, είναι άξια προσοχής. Οι Τοξότες είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι ως σπάταλοι. Συνήθως στο ζώδιο αντιστοιχεί πάνω από ένας γάμος εξ’ αιτίας της αγάπης των ατόμων του Τοξότη για την περιπέτεια, την εξερεύνηση και το άγνωστο. Η ζωή τους είναι γεμάτη αλλαγές, ταξίδια και σπορ. Σε γενικές γραμμές η υγεία τους είναι καλή, παρ’ όλο που υπάρχει μια φυσική τάση στην αρθρίτιδα και στα ατυχήματα, εξ’ αιτίας της παρορμητικής φύσης των ατόμων και της τάσης τους να βιάζονται πάντα.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αγάπη για την ελευθερία, αισιοδοξία, ευστροφία, προσαρμοστικότητα, ειλικρίνεια, εντιμότητα, αξιοπιστία.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιπολαιότητα, αγένεια, ανευθυνότητα, υπερβολή, αδιακρισία, πολυλογία, υπεραισιοδοξία, ανησυχία, παραλογισμός.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

 

22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Κυβερνήτης………Κρόνος

Έξαρση……………’Άρης

Αδυναμία…………Σελήνη

Πτώση…………….Δίας

ΖΩΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΠΑΘΗΤΙΚΟ, ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟ

Το δέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Κυβερνήτης του Αιγόκερου είναι ο Κρόνος, στοιχείο το γήινο και ποιότητα η παρορμητική. Ο Ήλιος βρίσκεται στον Αιγόκερω περίπου από τις 22 Δεκεμβρίου έως και τις 20 Ιανουαρίου κάθε χρόνου. Οι Αιγόκεροι είναι άνθρωποι εξαιρετικά υπεύθυνοι, διπλωμάτες, υλιστές και συχνά απαισιόδοξοι. Τους ενδιαφέρει πολύ η κοινωνική τους θέση και άνοδος και μιας και έχουν ατελείωτη υπομονή, ξέρουν πώς να καλλιεργούν τις δημόσιες σχέσεις τους έτσι ώστε να βρίσκουν τους κατάλληλους ανθρώπους για να τους βοηθήσουν και να τους στηρίξουν κοινωνικά.

Ίσως, κατά τη διάρκεια των νεανικών τους χρόνων να σπαταλήσουν χρόνο και χρήμα, όμως μόλις φτάσουν σε μια μέση ηλικία, θεωρούν πολύ σημαντικά θέματα την ασφάλεια και τον τραπεζικό λογαριασμό. Συχνά είναι βιαστικοί, ποτέ όμως παρορμητικοί. Θα ήταν σημαντικό για τα παιδιά Αιγόκερους, να έχουν όσο καλύτερη εκπαίδευση είναι δυνατόν, ώστε να έχουν αργότερα τα εφόδια για τη κοινωνική άνοδο και μια υπεύθυνη θέση, που τόσο τους είναι απαραίτητη για τη προσωπική τους ευτυχία.

Μια που εξουσιαστής του Αιγόκερου είναι ο Κρόνος, που εξουσιάζει τα κόκαλα, οι Αιγόκεροι έχουν τάση ρευματισμών και αρθρίτιδας. Η φυσική τους υγεία, συνήθως βελτιώνεται με τα χρόνια.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Οργάνωση, πειθαρχία, αξιοπιστία, φιλοδοξία, αποφασιστικότητα, πρακτικότητα, υπομονή, τάξη και οικονομία.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μοναχικότητα, πείσμα, υπερβολικό ενδιαφέρον για την κοινή γνώμη, τα αισθήματα ελέγχονται αυστηρά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

 

20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κυβερνήτης……..Ουρανός

Έξαρση…………… -

Αδυναμία……….Ήλιος

Πτώση…………..Ποσειδώνας

ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΑ, ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ, ΣΤΑΘΕΡΟ

Το ενδέκατο κατά σειρά ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Κρόνος παραδοσιακά και ο Ουρανός, μετά την ανακάλυψή του από τους αστρονόμους. Ο Υδροχόος ανήκει στο στοιχείο του αέρα και η ποιότητά του είναι σταθερή. Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, περίπου μεταξύ της 21ης Ιανουαρίου και της 19ης Φεβρουαρίου.

Ως ζώδιο, ο Υδροχόος πρεσβεύει τα ανθρώπινα ιδεώδη και την αδελφότητα μεταξύ των ανθρώπων. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου, έχουν την ανάγκη να βελτιώσουν τη ζωή των συνανθρώπων τους και η δύναμή τους βρίσκεται στην αναπτυγμένη τους διανοητικότητα.

Όπως και ο Ζυγός, έτσι και ο Υδροχόος είναι  άλλο ένα από τα ζώδια του αέρα, είναι ζώδιο απόμακρο, και μπορεί να έχει δυσκολίες στη σύναψη προσωπικών σχέσεων. Όπως όλα τα ζώδια του σταθερού σταυρού, έτσι και Υδροχόος βρίσκει δύσκολες τις θεμελιώδεις αλλαγές στη ζωή του. Όμως, επειδή ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που εξουσιάζει το ζώδιο, οι Υδροχόοι συνηθίζουν να αλλάζουν ξαφνικά γνώμη, σκέψεις, ιδέες και σχέδια, κυρίως αν υποστούν μακρόχρονη καταπίεση.

Εξ αιτίας της μεγάλης τους αγάπης για προσωπική ελευθερία, κάνουν πολύ καλύτερους φίλους παρά συζύγους.

Από απόψεως υγείας, το ζώδιο έχει τη φυσική τάση να παρουσιάζει προβλήματα στις κλειδώσεις και εξαιτίας της πολικότητας με το ζώδιο του Λέοντα, προβλήματα κυκλοφορίας, πίεσης και καρδιάς.

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ανθρωπιστικές ιδέες, πρωτοπορία σκέψης, εφευρετικότητα, ιδεαλισμός, επαναστατικό πρωτοποριακό πνεύμα, ανεξαρτησία, διακριτικότητα, ευθείς τρόποι.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Εκκεντρικότητα, αστάθεια, πνευματική ακαμψία, δημαγωγία, μανίες, αρχομανία, φοβίες και ψυχολογικά κόμπλεξ, αυταρχισμό, δικτατορισμό.

ΙΧΘΥΣ

 

20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΙΧΘΥΣ

Κυβερνήτης……..Ποσειδώνας

Έξαρση………….Αφροδίτη

Αδυναμία………..Ερμής

Πτώση……………Ερμής

ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΠΑΘΗΤΙΚΟ, ΜΕΤΑΒΛΗΤΟ

Το δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Παραδοσιακός εξουσιαστής των Ιχθύων είναι ο Δίας και μετά την ανακάλυψή του από τους αστρονόμους ο Ποσειδώνας. Το στοιχείο του ζωδίου είναι το υδάτινο στοιχείο και η ποιότητα η μεταβλητή. Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων από περίπου την 20η Φεβρουαρίου έως και τη 20η Μαρτίου. Το ζώδιο συμβολίζεται από δύο ψάρια που κολυμπούν προς αντίθετες κατευθύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα τα γεννημένα με τον Ήλιο στους Ιχθείς συχνά χάνουν τον προσανατολισμό τους στη ζωή και γενικά δείχνουν αδυναμία στο να ακολουθήσουν και να κρατήσουν μια σταθερή πορεία. Σαν άτομα είναι υπερβολικά ευαίσθητα και συναισθηματικά και μπορούν ευκολότατα να επηρεαστούν είτε θετικά είτα αρνητικά. Εξ αιτίας της κάποιας φυσικής τους αφέλειας, πολλές φορές γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους άλλους. Από την άλλη, η ευαίσθητη φύση τους, τους κάνει να ενδιαφέρονται για τους αναξιοπαθούντες και τους λιγότερο τυχερούς του κόσμου τούτου.

Επειδή είναι πολύ ευαίσθητοι, είναι εύκολο να πληγωθούν πολύ και βαριά και σαν αντίδραση να αποσυρθούν σε ένα δικό τους κόσμο φαντασίας. Εξ αιτίας αυτής ακριβώς της ψυχικής ευαισθησίας, σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να παρουσιάσουν τάσεις προς το ποτό ή τα ναρκωτικά, σα διέξοδο από τη σκληρή πραγματικότητα.

Σε περίπτωση προβλημάτων υγείας, υπάρχει φυσική τάση του ζωδίου προς ψυχολογικές αρρώστιες, όπως και προβλήματα των ποδιών και ειδικά των πελμάτων. Επίσης, έχουν την τάση να βάζουν βάρος μετά τη μέση ηλικία.

 

ΘΕΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ευαισθησία, καλοσύνη, οραματισμός, έμπνευση, δεκτικότητα, ψυχική καλλιέργεια, αίσθηση αρμονίας, τρυφερότητα, μεταφυσικές ικανότητες.

ΑΡΝΗΤΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αδύναμη θέληση, αναποφασιστικότητα, μεταβαλλόμενες ψυχικές διαθέσεις, νωχέλεια, κρυψίνοια, καχυποψία, αφηρημάδα.

ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ
 

 

Όπως σε κάθε ζώδιο κυριαρχεί ένας πλανήτης έτσι κυριαρχούν οι πλανήτες στις ημέρες και στις ώρες.

Σας δίνω λοιπόν έναν πίνακα των πλανητικών ωρών που θα συμβουλεύεσθε, σε συνδυασμό με τους αριθμούς κι έτσι θα σας βοηθά στο να βρίσκεται τις κατάλληλες ημέρες και ώρες για σπουδαίες και σημαντικές συναντήσεις καθώς και ενέργειες. Στην αντίθετη περίπτωση θα προσέχετε και θα αποφεύγετε τις δυσμενείς ώρες.

 

ΠΛΑΝΗΤΙΚΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ – ΗΛΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ – ΣΕΛΗΝΗ

ΤΡΙΤΗ – ΑΡΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ – ΕΡΜΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ – ΔΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΡΟΝΟΣ

 ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.

 

ΗΛΙΟΣ «……»

Ήλιος, το φως (φως, αν γραφτεί ανάποδα είναι σοφία, «σωφ») η ζωοδόχος πηγή. Κυριακή, πρώτη ημέρα της εβδομάδας, η αρχή, πως θα μπορούσε αυτή η ημέρα να κυριαρχείται από άλλον πλανήτη, (κανονικά οι πλανήτες είναι οχτώ, ο Ήλιος και η Σελήνη είναι τα Φώτα) παρά μόνο από τον Ήλιο, σε αυτό το ουράνιο σώμα του γαλαξία μας που όλοι οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω του. Κυρίαρχος του Λέοντα.

Τυχερός όποιος γεννηθεί ημέρα Κυριακή και ιδιαίτερα πριν τη δύση του Ήλιου, θα έχει λαμπρές ευκαιρίες στη ζωή του, αρκεί να τις αξιοποιήσει. Έστω κι αν έχει αριθμό πεπρωμένου τέσσερα, θα ζήσει πολύ καλύτερα απ’ αυτόν  που έχει το ίδιο πεπρωμένο μεν, αλλά γεννήθηκε ημέρα Σάββατο, ημέρα του Κρόνου, που είναι ο πλανήτης της στέρησης, του περιορισμού (άτομα που γεννιόνται το Σάββατο επί το πλείστον χάνουν νωρίς ένα γονιό, τυπικά ή ουσιαστικά).

Μπορείτε λοιπόν να αξιοποιήσετε αυτή την ημέρα για οτιδήποτε, ακόμη και την ώρα του Ήλιου, ευνοούνται τα πάντα, αισθηματικά, οικονομικά, επαγγελματικά, αρκεί βέβαια να αποφύγετε τις ώρες του Κρόνου και του ’ρη της Κυριακές. Επίσης δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε τους αριθμούς, διότι καλή η Κυριακή αλλά αν πρέπει να έχετε ένα ραντεβού οικονομικής φύσης και η προσωπική σας ημέρα είναι 4 ασφαλώς να μην πραγματοποιήσετε την συνάντηση.

 

 

 

ΣΕΛΗΝΗ «……»

Η Μητέρα, η γυναίκα, το πλήθος, κυριαρχεί στο υγρό στοιχείο, γι’ αυτό όταν έχουμε πανσέληνο δημιουργείται αναταραχή στη θάλασσα, στις λίμνες κ.λπ.

Πολλοί άνθρωποι απορούν γιατί όταν είναι πανσέληνος δεν αισθάνονται καλά, είναι κάπως νευρικοί, ανήσυχοι, μα είναι απλό, αισθάνονται έτσι διότι ως γνωστόν το 75% του ανθρωπίνου σώματος είναι νερό, πως θα μπορούσε λοιπόν να μην μας επηρεάσει.

Επίσης να προσθέσω ότι κυριαρχεί στο στομάχι, γι’ αυτό και τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου (Σελήνη πλανητικός κυρίαρχος) είναι ευπαθή στον καρκίνο του στομάχου και γενικώς στις ασθένειες που αφορούν το στομάχι. Ακόμη επηρεάζονται εκείνοι που όταν γεννήθηκαν, η Σελήνη ήταν στο ζώδιο του Καρκίνου. Πρέπει πάντα να προσέχουν τη διατροφή τους και το άγχος.

Επειδή η Σελήνη κάθε δυόμισι ημέρες περνάει κι από άλλο ζώδιο, αλλάζει την ψυχολογική κατάσταση των ατόμων που ανήκουν στο ζώδιο του Καρκίνου, γι’ αυτό γίνονται κουραστικοί στον περίγυρό τους, χρειάζεται υπομονή μ’ αυτά τα ευαίσθητα παιδιά.

Όσον αφορά την ημέρα Δευτέρα ή ώρα Σελήνης θα έλεγα να τις διαλέγετε για εμφανίσεις στο κοινό, κι αν είναι Δευτέρα και ώρα του Ερμή «…..» ακόμη καλύτερα (η επικοινωνία, η πνευματική επαφή) σκεφτείτε πόσο καλύτερα είναι η ημέρα Τετάρτη και ώρα Ερμή.

 

ΑΡΗΣ «………»

 

Ο πύρινος πλανήτης φλογερής, επιθετικός, βίαιος, παρορμητικός, κυρίαρχος του Κριού, το ζώδιο που δεν ξέρει τι θα πει φρένο, που προκαλεί καβγάδες διότι δεν αντέχει την ηρεμία, δεν μπορεί να ησυχάσει και στριφογυρίζει βασανίζοντας τους άλλους. Στο στοιχείο της φωτιάς ανήκει, τόση ενέργεια λοιπόν κάπου πρέπει να την διοχετεύσει ειδάλλως θα εκραγεί σαν ηφαίστειο, κι αλίμονο στους γύρω.

Χρειάζεται προσοχή η ώρα και η ημέρα του ’Άρη, για καβγάδες, ατυχήματα μέσα ή έξω απ’ το σπίτι. Αν προσέχετε στο μέλλον τα ατυχήματα που γίνονται θα διαπιστώσετε ότι συμβαίνουν επί το πλείστον σε ώρα ’Άρη, όπως και Κρόνου.

Ανεξάρτητα από το αν έχετε πολύ καλή «αριθμολογική» ημέρα, να είσθε, πολύ προσεχτικοί στις ώρες Κρόνου και ’Άρη. Όσο για τις ημέρες Τρίτη και Σάββατο, επίσης προσοχή μεγάλη.

Θέλω να τονίσω εδώ κάτι σημαντικό, που αφορά την ημέρα του Σαββάτου. Τα τελευταία χρόνια έγινε μια αλλαγή στην επιλογή της ημέρας του γάμου και παντρεύονται Σάββατο αντί Κυριακή που ίσχυε για εκατοντάδες χρόνια, Κυριακή!! μα υπάρχει πιο κατάλληλη ημέρα για να ενωθούν δύο άνθρωποι με τα δεσμά του γάμου;

Σταματήστε να παντρεύεστε την ημέρα του Κρόνου και ξαναγυρίστε στην παραδοσιακή ημέρα του γάμου (Κυριακή).

 

ΕΡΜΗΣ «…..»

Ο πλανήτης της επικοινωνίας, της διάνοιας, ο αγγελιοφόρος. Κυρίαρχος των Διδύμων και της Παρθένου. Γι’ αυτό τα άτομα που ανήκουν σ’ αυτά τα ζώδια είναι οξυδερκή κι έχουν ευφυΐα.

Ακόμη κι όσοι έχουν τη Σελήνη τους ή τον ωροσκόπο τους μέσα σε αυτά τα ζώδια είναι εύστροφα, ιδιαίτερα οι Δίδυμοι που ανήκουν στο στοιχείο του αέρα.

Μπορείτε άνετα λοιπόν να επιλέγετε την Τετάρτη και την ώρα του Ερμή για οποιαδήποτε εργασία πνευματική και επαφές.

Από το να γράψετε ένα κείμενο μέχρι να δώσετε μια διάλεξη.

Επίσης για συμβόλαια, επαγγελματικές συμφωνίες (προσοχή μόνο να μην είναι ο πλανήτης ανάδρομος, γιατί τότε δεν θα προχωρήσει τίποτα).

Ευνοούνται τα ταξίδια, οι εκδρομές, οι επισκέψεις. Επίσης να γίνει η αρχή ενός βιβλίου.

Αν παρακολουθήσετε τις απεργίες των ταχυδρομικών, των αεροδρομίων, θα δείτε ότι συμβαίνουν όταν έχει ανάδρομη φορά ο Ερμής.

 

ΔΙΑΣ «…..»

 

Ο πλανήτης της ευμάρειας, της δόξας, των ταξιδιών, της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της παιδείας, του εκπατρισμού.

Κυρίαρχος του Τοξότη. Αλήθεια έχετε συναντήσει Τοξότες που δεν έχουν ικανοποιητικά εισοδήματα, που δεν ταξιδεύουν, που δεν φιλοσοφούν, δεν αγαπούν τα παιδιά; Εγώ όχι, δεν υπάρχει Τοξότης που να μη ζει με τις παραπάνω συνθήκες, ακόμη κι εκείνοι που έχουν ωροσκόποι ή Σελήνη στον Τοξότη.

Επιλέξτε λοιπόν την ημέρα Πέμπτη για να αυξήσετε τα χρήματα και τα εισοδήματά σας, επίσης κάντε αιτήσεις για δάνεια, κλείστε θέσεις για ταξίδια, παίξτε τυχερά παιχνίδια.

Είναι ο πλανήτης που όταν περνά από το ζώδιό μας (πάνω από τον ήλιο μας) για ένα χρόνο, μας δίνει χρήματα, παιδιά, πάχος, πληθωρικός γενικά και επεκτατικός.

Εκτός αν βρίσκεστε στο ζώδιο των Διδύμων που είναι σε αδυναμία καθώς επίσης στο ζώδιο του Αιγόκερω που είναι σε πτώση.

Γι’ αυτό περίμεναν άδικα οι Αιγόκεροι τα δώρα του Δία, το 1996, ήταν σε πτώση, το 1997 ωφελήθηκαν που ο Δίας βρισκόταν στο ζώδιο του Υδροχόου, (στον δεύτερο οίκο, που αφορά τα χρήματα).

Όσο για τα τυχερά παιχνίδια επιλέξτε την Πέμπτη και ώρα Δία, να έχετε όμως και προσωπικό έτος ή μήνα 1 ή 8.

 

ΑΦΡΟΔΙΤΗ «….»

 

Ο πλανήτης του έρωτα αλλά και των οικονομικών. Μπορείτε ανεπιφύλακτα να χρησιμοποιείτε την ημέρα Παρασκευή και την ώρα Αφροδίτης όπως και την Πέμπτη για οικονομικά, αλλά όσον αφορά τα αισθηματικά σας, να αξιοποιείτε μόνο τις ώρες Αφροδίτης και την Παρασκευή (ιδιαίτερα ως ημέρα για την πρώτη συνάντηση, το πρώτο ραντεβού).

Σίγουρα κάθε Παρασκευή νιώθετε πολύ όμορφα, μέχρι τώρα πιστεύατε ότι είναι η παραμονή του Σαββατοκύριακου, ότι είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα για τους περισσότερους, ακόμη ότι αρχίζει η έξοδος από τις πόλεις για τις τριήμερες εκδρομές.

Μαζί με όλα αυτά εγώ θα συμπληρώσω ότι είναι η ημέρα της αγάπης! Γινόμαστε καλύτεροι, πιο ευαίσθητοι, ρομαντικοί, ερωτικοί, βλέπουμε τη ζωή αισιόδοξα και γενικά μας βγαίνει ο καλύτερός μας εαυτός στην επιφάνεια.

Κυρίαρχος του Ζυγού και του Ταύρου, ωραία άτομα και ερωτικά, πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά άλλωστε;

Αν κάποιος θέλει να κατακτήσει ένα ευφυές άτομο, να επιλέξει την ημέρα της Αφροδίτης σε ώρα Ερμή.

Εδώ να τονίσω κάτι σημαντικό, πριν από κάθε συνάντηση, γενικής φύσεως βέβαια, να τρώτε μια κουταλιά ζάχαρη, βλέπετε ο εγκέφαλός μας είναι εκλεκτικός, θρέφεται με γλυκόζη, λίγη ώρα λοιπόν πριν από συναντήσεις, εξετάσεις, διαγωνισμούς, διαλέξεις, τρώτε ζάχαρη και θα με θυμηθείτε.

 

ΚΡΟΝΟΣ «…»

Ο πλανήτης που κρίνει, κατακρίνει και σε κάνει να πληρώνεις τα λάθη και τα σφάλματά σου. Βάζει τέλος σε καταστάσεις που νοσούν, όπως π.χ. ένα δεσμό, ένα γάμο που δεν προσφέρει τίποτα πλέον σε ένα ζευγάρι αλλά δεν έχουν τη δύναμη να κόψουν το νήμα της σχέσης, περνά ο Κρόνος πάνω από τον Ήλιο μας (στο ζώδιό μας) και μας δίνει το κουράγιο να απαλλαχτούμε από το πρόβλημα.

Επίσης αν δεν έχουν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν θα το μετανιώσουμε πικρά. Ακόμη αν δεν έχουμε εξετάσει την υγεία μας και αφήσουμε εκκρεμότητες άσχημες στον οργανισμό μας θα το πληρώσουμε διπλό το τίμημα.

Σας συμβουλεύω λοιπόν να μαθαίνετε πότε περνά ο Κρόνος πάνω από τον Ήλιο σας, ώστε να προετοιμάζεστε εγκαίρως για την τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων, με την υγεία, τον νόμο, τις προβληματικές καταστάσεις.

Κυρίαρχος του Αιγόκερω, γι αυτά τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο έχουν ύφος σκεπτικό, και βαρύ, ανεξάρτητα βέβαια απ’ το ότι πίσω από το απαθές βλέμμα και ύφος, κρύβεται ένας πολύ φιλόδοξος άνθρωπος.

Έχουν ευπάθεια στα οστά, στις αρθρώσεις, (ο Κρόνος η πέτρα) μπορείτε όμως να εμπιστεύεστε αυτά τα σοβαρά παιδιά του Κρόνου.